Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Χαλαρότητα στο πολιτικό σκηνικό της Σαλαμίνας?

Τα φώτα σβήσανε, η αυλαία των εκλογών έπεσε βαριά και τώρα τι; Η καθημερινότητα μας συνεχίζεται πιο αδυσώπητη παρά ποτέ, τα σκουπίδια πνίγουν το νησί, οι διπλοί λογαριασμοί επίσης πνίγουν τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι χθεσινοί μονομάχοι; Πού είναι;
Άλλοι κλαίνε την μοίρα τους που χάσανε την δημαρχία «τους» (η κτητική αντωνυμία μ’ άρεσε τρομάρα τους) κι άλλοι το ρίξανε στους χορούς και στα πανηγύρια, λες και δεν κατάλαβαν το τι τους περιμένει και το τι θα αντιμετωπίσουν από αύριο!
Θα ‘πρεπε όμως να γνωρίζουν, πως ο κόσμος τους επέλεξε για «σωστούς κι ακέραιους διαχειριστές εξουσίας» λόγω καθαρών χεριών κι όχι επικυρίαρχους, έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους απ’ την αρχή προς αποφυγή παρεξηγήσεων! Όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε, για τους άλλους καλό είναι αν δεν μπορούν να το δεχτούν να πάνε από τώρα σπίτι τους.
Είναι γεγονός ότι παρά τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες και την «καμένη γη» μπορούν να τα καταφέρουν και πρέπει να τα καταφέρουν, γιατί αυτό για το νησί μας είναι μονόδρομος! Μόνο όσοι με άδολη μετριοφροσύνη ανασκουμπωθούν και πιάσουν δουλειά από τώρα θα πετύχουν, η πολύ αφέλεια και η ακόμα περισσότερη αβροφροσύνη μόνο κακό θα κάνουν στο πολιτικό σκηνικό!
Να λάβουμε δε υπ’ όψιν μας, πως αν για τον Α ή Β λόγο τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, από τον πρώτο κιόλας χρόνο θα «σκάσουν μύτη» και οι πρώτοι μνηστήρες στο πολιτικό σκηνικό για το 2019. Νέα ονόματα «άσπιλα κι αμόλυντα» περιμένουν να κάνουν το πολιτικό τους ντεμπούτο στα πολιτικά μας δρώμενα ώστε να καταλάβουν το πολιτικό κενό αν λέγω υμίν, αν οι νεοεκλεγμένοι αφήσουν κι άλλα περιθώρια.
Απ την άλλη η κα Ρούλα Νάννου έχει την μοναδική ευκαιρία που της έδωσε ο Σαλαμίνιος ψηφοφόρος, να αποδείξει πως μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από έναν άντρα και να βάλει «νοικοκυριό» σ’ ένα δαιδαλώδη δήμο όπως αυτός της Σαλαμίνας. Θα ‘μαστε εδώ για να κρίνουμε, αλλά και να χειροκροτήσουμε  με χαρά τις όποιες επιτυχίες της, φτάνει οι πληροφορίες από το δημαρχιακό μέγαρο να έρχονται απρόσκοπτα προς τα δημοσιογραφικά γραφεία.
Λάμπρος Μαστροκόλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου