Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Το όραμα

Η μετά «Μακρή» εποχή χαρακτηρίζεται εποχή δίχως όραμα και λέμε η μετά «Μακρή» όχι τόσο γιατί ο τότε Δήμαρχος έκανε έργο όσο το ότι είχε αγάπη και όραμα για τον τόπο. Έβλεπε και στόχευε χρόνια μπροστά, πράγμα που έκτοτε δεν το ματαζήσαμε σε καμιά δημοτική αρχή, ζήσαμε μια χειμάζουσα πολιτική παρένθεση δημοτικής διαχείρισης κι όχι διακυβέρνησης.
Βέβαια δεν έχουμε στόχο να κάνουμε απολογισμό του Μακρή ή να χαϊδέψουμε αυτιά, θέλουμε όμως να δείξουμε πως σκέφτονται και ενεργούν οι φωτισμένοι ηγέτες!
Εδώ να κάνω και μια προσωπική παρατήρηση, ο υπογράφων δεν έχει τίποτα προσωπικό εναντίον του όποιου δημάρχου αρθρογραφεί και κριτικάρει (τ’ ακούσαμε κι αυτό βλέπεις) αλλά θεωρεί πως αυτή είναι η υποχρέωση του να κριτικάρει την εκάστοτε εξουσία και να προβάλλει τις λαϊκές απαιτήσεις για να παραμένει αυτή εντός τροχιάς.
Διαπιστώσαμε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια, έλλειμμα οράματος και στόχων σε δημοτικό επίπεδο και αυτό θα μας απασχολήσει.
Μπορεί η νέα δήμαρχος κα Ρούλα Νάννου την επόμενη πενταετία, βρίσκοντας «καμένη» γη, να μην μπορέσει να κάνει αυτά που θα ‘θελε, μπορεί όμως να στοχεύσει για τον τόπο ψηλά, να μας κάνει κοινωνούς του οράματος της να το ξεκινήσει έστω κι αν αυτό ολοκληρωθεί μετά από δυο ή τρεις δημοτικές περιόδους, έστω κι αν ερίζουν για την πατρότητα του έργου της, δυο ή τρείς δήμαρχοι όπως συνέβη μ’ αυτό της αποχέτευσης που είναι έργο ζωής για τον τόπο, την πατρότητα του οποίου ερίζουν τόσοι πολλοί, ακόμα κι αυτοί που χτες το πολεμούσαν και τρέχανε στα δικαστήρια τον τότε Δήμαρχο κ Μακρή.
Βλέπουμε ένα Δημοτικό Λιμενικό ταμείο που παρά τα πλουσιότατα έσοδα του δεν έχει να μας δείξει ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο εδώ και χρόνια, μόνο οικονομική συσκότιση, προς τι άραγε; Φυσικά δεν συζητάμε αν για προεκλογικούς και καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους έβαλε 5 - 6 καλαθάκια σε κάποια ακτή ή αν έριξε μπετά για μια τσουλήθρα σε κάποιο οικισμό, μιλάμε για έργο μιλάμε για μελέτη έστω με μακρόπνοο όνειρο αλλαγής και βελτίωσης του κοινωνικού συνόλου, (τι σου λέω τώρα, αυτά δεν έχουν ψήφους, το ξέρω κι έχεις την συμπάθεια μου, όχι απαραίτητα και την εκτίμηση μου).
Πρέπει όμως να ‘μαστε δίκαιοι, δεν φταίνε πάντα οι «διορισμένοι» πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων, αλλά και αυτοί που τους δίνουν το εντέλλεσθε της θέσεως και των σκοπών του «διορισμού» τους.
Όσον αφορά τους εκλεγμένους Δημάρχους… φταίμε κι εμείς με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές μας με κριτήριο όχι πάντα τον άξιο, αλλά τον ξάδελφο ή ακόμα χειρότερα αυτόν που πιστεύουμε πως θα μας κάνει την προσωπική μας εξυπηρέτηση.
Εδώ σήμερα θα μας απασχολήσουν οι απαιτήσεις που έχουμε από την νέα Δήμαρχο κα Νάννου κι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη, γιατί η ίδια τουλάχιστον έχει τις ικανότητες να στοχεύσει και να ονειρευτεί την Σαλαμίνα για τα επόμενα 50 χρόνια, όχι μόνο πως την θέλουμε όλοι μας, αλλά και πως θα το πετύχουμε αυτό, για τον λόγο λοιπόν αυτό θα ‘μαστε εδώ, αυστηροί κριτές από εκτίμηση στο πρόσωπό της και χειροκροτητές στις επιτυχίες της! Αυτά τα ξεκαθαρίζουμε πριν ακόμα παραλάβετε κα Δήμαρχε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να φοβάστε όχι εμάς που σας τα λέμε δημόσια αλλά τους αυλοκόλακες που από ιδιοτέλεια κινούμενοι σας λένε πάντα τα καλύτερα.
Καλή δύναμη κα Δήμαρχε, θα παρακολουθούμε πρωτίστως καλοπροαίρετα κάθε σας βήμα, αγαπάμε κι εμείς την Σαλαμίνα τουλάχιστον όσο και εσείς.
Λάμπρος Μαστροκόλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου