Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Παραφιλολογία, ψίθυροι κι άλλες φαιδρές παπαρολογίες…

Ακόμα δεν την είδαμε και άρχισαν στα «πηγαδάκια» οι συζητήσεις παραφιλολογίας επί «σκοπό» το συνηθέστερον, πολλάκις δε και εξ “αφελείας” ημετέρων για ίδιον όφελος.
Προς το παρόν δεν θα ασχοληθούμε με τους “υμετέρους” μια κι έχουμε μπροστά μας πολλούς, πολλούς μήνες να γράφουμε (έχουμε άλλωστε τόσα πολλά να πούμε, που δεν το φαντάζεστε)!
Θα ασχοληθούμε όμως με τους “ημετέρους” που άλλος από αφέλεια κι άλλος από ίδιον όφελος εξαπολύουν δημόσια παρόλες χωρίς να αντιλαμβάνονται πως πριονίζουν ηλιθίως το κλαδί που οι ίδιοι αναπαυτικά κάθονται.
Τον άξιο ηγέτη κι αρχηγό, τον κάνουν οι δικοί του άνθρωποι που συνδιοικούν με σεβασμό, γνώση και σύνεση, άλλωστε δεν είναι κακό να μην ξέρεις κακό είναι να μην είσαι ικανός να μάθεις, πολύ δε περισσότερο να θες να πετάξεις αεροπλάνο χωρίς πρώτα να πάρεις πρακτικά μαθήματα. Αν το πιστεύεις, τότε είσαι επικίνδυνος και η αρχηγός οφείλει να σε “θυσιάσει” για να “περισώσει” τους πολλούς και τον λαό που διοικεί.
Η διοίκηση και οι πολιτικές αποφάσεις του δήμου, δεν είναι F/B και ανταλλαγή σχολίων και φωτό χαριτολογώντας, είναι νόμοι και κανόνες που πρωτίστως οφείλεις να μελετήσεις για να μπορέσεις να αρθρώσεις πολιτικό λόγο χωρίς να γελοιοποιηθείς ο ίδιος και φυσικά να δυναμιτίζεις και τις προσπάθειες του συνόλου και της δημάρχου!
Αυτογνωσία, ενημέρωση, αγώνας, σύνεση, σεμνότητα και καλή δύναμη, θα τα ξαναπούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου