Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Μπατσί, Γενικής Συνέλευσης συνέχεια

Καλοί μου φίλοι Μπατσιώτες κι όχι μόνον, μια κι απ’ ότι απεδείχθη το ενδιαφέρον στην Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 28/8/2016 προσέλκυσε το ενδιαφέρον και πολλών Κουλουριωτών μια κι ήταν αφιερωμένη στο θέμα του Ι. Ναού της Μεταφορτώσεως του Σωτήρα μας και το μέλλον αυτού.
Ακούστηκαν πολλά έξυπνα μα και ανόητα, πολλάκις η εμπάθεια υπερκάλυψε την θρησκευτική ανάγκη κι έφτασε στα όρια της θρησκευτικής ύβρεως.
Κυρίες και Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου με δεδομένη την απειρία σας, οφείλουμε να παραβλέψουμε κάποια πράγματα και ως μεγαλύτεροι και ουχί σοφότεροι να σας συμβουλέψουμε και να σας υποδείξουμε τον σωστό δρόμο. 
Κατ’ αρχάς κα Πρόεδρε, οι υβριστές και βλάσφημοι του Ι. Ναού, δεν έχουν καμιά θέση δίπλα σας στο Δ.Σ. πολύ δε περισσότερο όταν τους έχετε δώσει και θέση όπως αυτή του αντιπροέδρου αυτού του ανεκδιήγητου αγράμματου που βρήκε μικρόφωνο να το παίξει παλληκάρι στην ΓΣ και να φτάσει στο σημείο να αποκαλέσει μεταξύ άλλων, τον Ιερέας αιρετικό! 
Πολλοί με πλησίασαν και μου ‘παν -μη του δίνεις σημασία είναι αστοιχείωτος-, ΟΚ αντιληπτό, όμως αυτός ο ”κύριος” δεν μπορεί κα πρόεδρε να εκπροσωπεί σε συζητήσεις και δη με την Μητρόπολη τον σύλλογο του Μπατσί, προσβάλλει πρωτίστως εσάς προσωπικά κι είναι ντροπή μας.
Επιπλέον θα θελα να σας παρατηρήσω, πως το θέμα του Ι.Ναού έτσι ρέμπελο προς συζήτηση σε ΓΣ ήταν λάθος σας, γιατί παρά τις ασάφειες του καταστατικού, εδώ και χρόνια έχει λυθεί με την παρούσα λοιπόν μορφή από ΓΣ, είναι στο δικό σας χέρι λοιπόν ο διορισμός μελών εκκλησιαστικής επιτροπής και Ιερέα και δεν χρειάζεστε έγκριση της Γ.Σ.
Αν θελήσετε να αλλάξετε την σημερινή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε από την ΓΣ του 2012 αν καλώς ενθυμούμαι, τότε ΝΑΙ θα πρέπει τα το φέρετε ακόμα και σε έκτακτη ΓΣ προς συζήτηση και έγκριση.
Να σημειώσω εδώ, όπως και στο παρελθόν σας εν ημέρωσα, η νομότυπη λειτουργία ενός Ι. Ναού διέπεται από Νόμους του κράτους αλλά και Ιερούς κανόνες της οικίας Μητροπόλεως την οποία και δεν μπορείτε να αγνοείτε για πολύ ακόμα. Ο Καιρός γαρ Εγγύς.
Μια και τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ΠΡΟΤΑΣΗ:
Ο Ι. Ναός για να λειτουργεί ΝΟΜΙΜΑ κάθε Κυριακή (ως επιθυμία των Μπατσιωτών που διεφάνει και στην προχθεσινή ΓΣ) πρέπει να ανήκει πνευματικά κάπου κι αυτό το κάπου είναι η Ι. Μητρόπολη Μεγαρίδος και Σαλαίνος, ίσως ακουστούν κι άλλες προτάσεις που εμένα δεν μου ‘ναι γνωστές. Είναι όμως θέμα προς άμεσα εξέταση πριν βρεθείτε σε αδιέξοδα, γιατί θα βρεθείτε αν αδιαφορήσετε, ο χρόνος είναι εις βάρος του οικισμού.
Άκουσα για κάποια επιτροπή που ψηφίσατε προς διερεύνηση του θέματος, μπράβο πρέπει όμως να δράσει άμεσα με γνώση και υπευθυνότητα, χρειάζεστε δε σ’ αυτή την επιτροπή νομική  κάλυψη οπωσδήποτε.
Αν εσείς προσωπικά δεν είσαστε έτοιμη να λύσετε προς όφελος του οικισμού το όλο θέμα ή δεν θέλετε, τότε παρακαλώ παραιτηθείτε κάντε εκλογές στον σύλλογο να βγει νέο διοικητικό συμβούλιο με την υποχρέωση να χει ολοκληρώσει την πρόταση του μέχρι τα Θεοφάνεια που όλος ο κόσμος του Μπατσί είναι εδώ και την ημέρα αυτή να την ανακηρύξετε ως ΓΣ όπου και θα φέρετε την τελική σας πρόταση προς έγκριση.
Όπως πάντα στην διάθεση σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση
Λάμπρος Μαστροκόλιας
Επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Μπατσί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου