Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ευθεία αμφισβήτηση Σαμαρά και μεθόδευση επιστροφής Κώστα Καραμανλή


Η παταγώδης αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές, που την έριξε στο κατώτατο σημείο ανοχής ποσοστών και σε συνδυασμό με την εδώ και μήνες κυοφορούμενη αντίδραση των ιστορικών στελεχών της που παραγκωνίστηκαν από τα νεοεισερχόμενα μπουμπούκια της πάλαι ποτέ ΠΟΛ.Α., φέρνει τριβές και ευθεία αμφισβήτηση του αρχηγού.
Πολλοί πιστεύουν πως η άμεση και με συνοπτικές διαδικασίες επιστροφή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος, θα βγάλει πολύ πιο σύντομα το κόμμα από την ιστορική καταστροφή που το ‘φεραν οι νεοεισερχόμενοι μάγοι της ΠΟΛ.Α. και το βασικότερο, θα επιστρέψουν κι όλα τα στελέχη που εξοστράκισε ο Σαμαράς με την αδιάλλακτη και ανούσια πολιτική του σ’ όλα τα κομματικά επίπεδα.
Ο δρόμος της ανάκαμψης του ιστορικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα για όποιον κι αν αναλάβει αυτό το άχαρο έργο, οι φυγόκεντρες πολιτικές δυνάμεις που δημιουργήθηκαν όπως και οι νεοπολιτικές ανάγκες που καλύπτουν δεν είναι εύκολο να πιστοποιηθούν και από την παραδοσιακή παράταξη της κεντροδεξιάς με πρόσωπα του ΝΑΙ σε ΟΛΑ, ο κόσμος και μνήμη έχει και αρκετό κουράγιο για να τους κρατήσει την πλάτη γυρισμένη.
Μια νέα σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας ξεκίνησε και κάτι μου λέει πως θα ‘ναι λαμπρή, γιατί κινητοποίησε νέες δυνάμεις στον πολιτικό στίβο, έξω απ’ την γενιά του πολυτεχνείου που καπηλευτήκαν ξένους αγώνες για ίδιον πολιτικό και οικονομικό όφελος στης πλάτες των σκληρά εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου